MENU BACK
>
Muddy Pink Dinosaur (Groningen)


Bij Muddy Pink Dinosaur draait het allemaal rondom de vragen: Wat maakt iets tot kunst? En wat heeft de samenleving eraan?

Afgelopen voorjaar starte ik mijn onderzoek met een artist in residence in de Noorderlicht Studio. Van daaruit maakte ik de stad tot mijn atelier; ik verzamelde er objecten en verhalen, deed ingrepen in de openbare ruimte, benaderde Groningers die zelf creatief bezig waren en vroeg ze om hun werk aan mij uit te lenen. Naast het verzamelen van kunst van andere makers liet ik mij door hen inspireren tot het maken van nieuwe eigen werken. Alles doet mee aan mijn grootschalig onderzoek.

Na Groningen wil ik mijn onderzoek voort te zetten op zo veel mogelijk verschillende plekken in binnen- en buitenland. Want kunst is overal!

13-20 februari 2022 is er een tentoonstelling in de Noorderlicht Studio met daarin mijn eerste ‘studies’, kunstvondsten en het door mij gemaakte nieuwe werk dat op dit alles geïnspireerd is. Meer info over de tentoonstelling > Noorderlicht Studio


Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Noorderlicht Studio Groningen

More info

Over dit project
Sarah Carlier, artist in residence Noorderlicht Studio
Fotosalon
Jobbe Holtes van OneDayArtist in gesprek met kunstenaar Sarah Carlier en directeur van Noorderlicht Kees van der Meiden over het project Muddy Pink Dinosaur